"Hasadnak rendületlenül"
Bence nem az a típusú férfi, akihez a hasán keresztül vezet bármilyen út. Az alábbi bejegyzésben részletesen mesél arról, hogy mi a kedvenc étele és miért nem tartozik a férfitársak pocakosodó táborába.
"Ha az étkezésről kérdeznek, akkor rögtön eszembe jut pár olyan, egyébként szerintem kiemelten fontos tényező, amik felett ma már elsiklunk. Az első, amit már gyerekkorban belénk "vernek", hogy magyar ember evés közben nem beszél. Ez egy nagy ostobaság. Minden étkezés alapja ugyanis a társasági együttlétezés, családok esetében egy-egy biztos pont, amikor a külső zajoktól menekülve a belső érzéseket lehet felszínre hozni. Persze ehhez kell a szülői figyelem is, és a "mi volt az iskolában?" kérdés helyett a gyerekeket megnyitó érdeklődés. Második, hogy ma már nem étkezünk, hanem zabálunk: időegység alatt betenni a szervezetbe, amit kell. Holott az étkezés: elegancia. Polgári létérzés, főként ha finom, ha egyedi, ha van rá időnk és jó a társaság is hozzá.
Én például nagyon szeretek enni. De nem az evésen vagy az étkeken van a hangsúly, ha azt mondom: szeretem. Hanem a társaságon. Ha nincs társaság, akkor a környezetemen, ami ott zizeg az étkező (éttermi) asztal mellett. Már az boldogsággal tölt el, ha megfigyelhetem a külföldiek kommunikációját, ha meglátom, hogy mely náció miért és hogyan viselkedik, és már az is, ha rendelt időt adok egy-egy ételnek, "hamvasi gondolatokká formálom őket a számban". Éppen ezért én nem szeretem ha egy étel nehéz, ha zsíros, ha ízvilága nem letisztult és azt sem, ha túl sok. Egy étel annyi legyen, amennyit jóleső érzéssel el lehet fogyasztani. Éppen ezért rengeteg salátát eszem (kedvencem a Cézár, ha jól készítik) és nagyon nagyon nagy kedvenceim a tengeri finomságok, főként a tintahal. Tintahalat képes lennék minden napszakban, minden étkezés során fogyasztani, mint ahogyan ezt teszem egy-egy nyaralásunk során is. De azért a többi halat sem vetem meg, sőt, mostanra a lazaccal is igen közeli barátságba kerültem. Mint ahogyan nagyon tudok örülni egy könnyed krémlevesnek, vagy éppen egy jól elkészített zöldségágyas csirkének. A lényeg, hogy az alapanyagok jók legyenek: a zöldségek roppanósak, a halak frissek, a húsok őstermelőktől valók, a rizs barna vagy fekete. Mert nem szeretem a teltség-érzetet, és nem szeretek az étkezéstől ellustulni, felöltődni sokkal inkább."